UPIŠI SE
Novosti

[:hr]

Skup su pozdravili visoki uzvanici društvenog i javnog života dogradonačelnik Grada Osijeka Denis Ambruš, dožupan Osječko-baranjske županije Dragan Vulin, a posebne pozdrave i potporu prenijela je prodekanica za znanost i međunarodnu suradnju Filozofskog fakulteta u Osijeku prof.dr.sc. Marija Omazić.


 Zainteresirani sudionici sudjelovali su u modernizaciji hrvatskog obrazovnog sustava i uključili se u stručnu raspravu s nositeljima projekta gimnazija Gaudeamus i Pitagora te Filozofskog fakulteta.

 Predstavljanje dijela Gaudeamusovog projekta, nastalog u duhu kurikularne reforme, u STEM i ICT području financiran EU sredstvima pod nazivom ICT znanstveni laboratorij održao se na FFOS-u u srijedu 8. lipnja 2016. u 9h.

„Poticanje djece i mladih na odabir STEM i ICT područja kao vlastitog područja zanimanja” naziv je konferencije u organizaciji Gaudeamusa, prve privatne srednje škole u Osijeku s pravom javnosti, čija će reforma kurikuluma povećati broj upisane djece na medicinske, elektrotehničke i informatičke fakultete.

Projekt će pridonijeti povećanju broja učenika koji upisuju fakultete iz STEM i ICT područja izradom modernog i ciljanog programa fakultativnih predmeta modula „ICT znanstveni laboratorij”, a čija je osnova provedba edukacije učenika, temeljene na ishodima učenja u području informatičko-komunikacijske tehnologije i prirodnih znanosti, na moderan i učenicima prilagođen način.

Gaudeamus je pozvao sve građane s kompetencijama u navedenim područjima, a posebno poslodavce, da sa svojim stručnim komentarima, naročito u području obrazovnih ishoda, odnosno konkretnih znanja potrebnih za zaposlenje u njihovim tvrtkama, daju doprinos završnom dijelu ovoga projekta.

Kurikul je inovativan jer usvajanjem sadržaja učenici prihvaćaju znanja i vještine jednostavnih razvojnih programera te tijekom procesa učenja sudjeluju u konkretnim projektima stvaranja virtualnih pokusa iz STEM predmeta koji će postati Open educational resource (OER) i na taj su način na hrvatskom jeziku dostupni svim učenicima u Republici Hrvatskoj.

Službeno je lansirana platforma www.loops.hr, a stručni suradnici konferencije bili su: Ivica Zelić, prof., dr. sc. Tomislav Jakopec, Dragan Šupe, prof., Gordana Beissmann, prof., Blanka Mihaljević, prof., dr. sc. Milan Puvača i asistentica s  FFOS-a Sanja Simel.

S poštovanjem,

djelatnici i uprava gimnazije Gaudeamus[:]

Print Friendly, PDF & Email

Pridružite se našem newsletteru i budite uvijek obaviješteni!

 Gimnazija Gaudeamus će koristiti ove podatke kako bi vam pružili obavijesti o aktualnim vijestima, sadržajima i posebnim ponudama. Vaši osobni podaci se neće prosljeđivati trećim osobama. Podaci će se obrađivati povjerljivo i s njima će se postupati u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka te će koristiti samo u svrhu obrade prijave. Svoju prijavu u svakom trenutku možete povući.

Kako nas naći ?

Kontakt :