slika

Najbolji od najboljih!

blue3w33

Sigurna Budućnost !

test

Biraj sigurnost !

spajalica

studeni, 2017

Nema događaja

Zašto smo prvi i drukčiji?

Ove godine proslavljamo dvadeset godina postojanja gimnazije Gaudeamus. Kroz naših 20 godina postojanja imamo mnoge zapažene rezultate, među kojima smo tri puta bili najbolji u Republici Hrvatskoj na polaganju državne mature čak 41,55% iznad državnog prosjeka.

Prošle godine proslavili smo punoljetnost – naših osamnaest godina postojanja, a prilikom same proslave proveli smo istraživanje među našim bivšim učenicima i njihovim roditeljima. Istraživanje je pokazalo da su svi naši bivši učenici studenti ili zaposlene osobe. Ponosno možemo potvrditi da imamo 0% nezaposlenih bivših učenika.

Pristup radu i načinu školovanja učenika u našoj školi omogućio je da se naši učenici uključe u sve projekte naše škole od ideje do realizacije. Za razliku od drugih srednjih škola u Hrvatskoj koje uče učenike na simulacijama, mi naše učenike učimo na praktičnim i konkretnim primjerima.

Prva smo srednja škola u Republici Hrvatskoj koja je aktivnim radom dobila certifikat ISO 9001/2008.Certifikat ISO 9001/2008

Škola smo bez drogeŠkola bez droge već 15 godina i prva smo škola u Republici Hrvatskoj koja je dobila plaketu Škole bez droge.

Razvili smo vlastiti e-dnevnik koji omogućuje online komunikaciju između učenika i roditelja naše škole te aktivno praćenje razvoja i rezultata učenika. Prva smo srednja škola u Hrvatskoj koja je uvela online nastavu koja se održava petkom.

VišeSakrij

Pristup radu i načinu školovanja učenika u našoj školi omogućio je da se naši učenici uključe u sve projekte naše škole od ideje do realizacije. Za razliku od drugih srednjih škola u Hrvatskoj koje uče učenike na simulacijama, mi naše učenike učimo na praktičnim i konkretnim primjerima.

Prva smo srednja škola u Republici Hrvatskoj koja je aktivnim radom dobila certifikat ISO 9001/2008.Certifikat ISO 9001/2008

Škola smo bez drogeŠkola bez droge već 15 godina i prva smo škola u Republici Hrvatskoj koja je dobila plaketu Škole bez droge.

Razvili smo vlastiti e-dnevnik koji omogućuje online komunikaciju između učenika i roditelja naše škole te aktivno praćenje razvoja i rezultata učenika. Prva smo srednja škola u Hrvatskoj koja je uvela online nastavu koja se održava petkom.

avion

Novosti i događanja

bookmark

Neki od naših učenika...

 • Fran Lončar

  Fran Lončar

  Učenik sam prvoga razreda gimnazije Gaudeamus. Ova gimnazija privukla me s posebnim pristupom obrazovanju, a koji se provodi kroz standardizaciju Gaudeamusa.

 • Jelena Lukačević

  Jelena Lukačević

  Kao učenica s mnogo izvanškolskih aktivnosti, Gaudeamusov način rada uvelike mi pomaže u izvršavanju obveza. Razlog izbora Gaudeamusa prvenstveno je zbog raspodjele predmeta.

 • Viktor Popović

  Viktor Popović

  Učenik sam 4. razreda gimnazije Gaudeamus. S aspekta maturanta mogu govoriti o nastavi u Gaudeamusu s pozitivnim predznakom.

 • Ines Čuljak

  Ines Čuljak

  Učenica sam 1. razreda, a uz trud i rad osigurala sam si djelomičnu stipendiju u Gaudeamusu.

 • Emilia Rigo

  Emilia Rigo

  Gaudeamus kao škola mi se jako sviđa zbog toga što se profesori svakodnevno angažiraju oko nas te nam na taj način pomažu u učenju i u organizaciji obveza , a kasnije i izvršavanju tih obveza.

 • Jakov Mlinarević

  Jakov Mlinarević

  Odličan sam učenik 3. razreda gimnazije Gaudeamus i županijski prvak na natjecanju iz povijesti.

 • Laura Begović

  Laura Begović

  Pohađam drugi razred gimnazije Gaudeamus. U tu školu prebacila sam se iz jedne državne gimnazije.

 • Mia Reba

  Mia Reba

  Učenica sam 3. razreda i stipendistica privatne gimnazije Gaudeamus, a uz to pohađam 4. razred srednje Glazbene škole Franje Kuhača.

 • Dora Purgar

  Dora Purgar

  Stipendistica sam 1. razreda gimnazije Gaudeamus. Škola je odlična jer se profesori zaista trude da naučimo i usvojimo gradivo, a ne da ga samo naštrebamo i kasnije zaboravimo.

knjiga

Riječ naših profesora...

 • Dajana Ivanović, prof.

  Dajana Ivanović, prof.

  Matematika je svuda oko nas, iako toga često nismo ni svjesni. Učeći matematiku razvijamo logičko i kritičko mišljenje te snalažljivost u rješavanju problema.

 • Ivana Antal, prof.

  Ivana Antal, prof.

  U Gaudeamusu je informatika obavezan predmet sve četiri godine. Zašto? Zato što je u današnje vrijeme neophodno biti informatički pismen.

 • Matea Pelikan, prof.

  Matea Pelikan, prof.

  Jedna je od najljepših načina komunikacije komunikacija s djecom, s učenicima različitih interesa, različitih dobi, razmišljanja, iskustava. A sve se to može izreći ili napisati hrvatskim jezikom.

 • Željko Požega, prof. dr. sc.

  Željko Požega, prof. dr. sc.

  Slušanjem nastave "Politika i gospodarstvo" dobit ćeš odgovor na ova, ali i mnoga druga pitanja, kao na primjer: trebam li se baviti politikom, zašto se političari tako ponašaju, jesu li političari nepošteni, na koji način političari odlučuju, ...

 • Ines Pepić, prof.

  Ines Pepić, prof.

  Iako se čini dosadnim učiti razne deklinacije i konjugacije latinskoga jezika, ipak mi na nastavi latinskoga jezika pokušavamo unijeti dašak živosti i zanimljivosti.

 • Gabrijela Roguljić, prof.

  Gabrijela Roguljić, prof.

  Dođi u Gaudeamus i počni učiti kemiju na sebi prilagođen način. Sukladno Gaudeamusovoj standardizaciji, ovisno o svojim interesima možeš kemiju odabrati kao izborni ili kao kreativni predmet.

 • Suzana Vencl, prof.

  Suzana Vencl, prof.

  Značajan dio Gaudeamusove standardizacije ustroj je nastave koji učenika usmjerava prema području interesa. Iz tog razloga, nastava glazbene umjetnosti odvija se u dvije razine - IZBORNI I KREATIVNI PREDMET.

 • Maša Plevnik-Cvitanušić, prof.

  Maša Plevnik-Cvitanušić prof.

  Život je prekratak da bi učili njemački!- jedna je od brojnih šaljivih krilatica koje često obeshrabruju hvatanje u koštac s ovim jezikom . No, iako zabavna, ne odgovara istini.

 • Tihana Popinjač, prof.

  Tihana Popinjač, prof.

  Kreativnost, maštovitost, ljudska egzistencija i opstanak u povijesti i modernom društvu, kompleksnost misli i sadržaja ujedinjuje se u nastavnom predmetu likovna umjetnost.

 • Srđan Ferenčak, prof.

  Srđan Ferenčak, prof.

  Kroz svoje predmete (filozofija, logika, etika i sociologija) pokušavam naučiti mlade osobe promišljanju dotičući se najrazličitijih životnih i društvenih tema, uvijek povezujući nastavni plan i program sa stvarnim i aktualnim zbivanjima (osobnim i vanjskim).

 • Dario Srakić, prof.

  Dario Srakić, prof.

  Fiziku ubrajamo u prirodne znanosti što znači da joj zadaća proučavanje odnosa i pojava u prirodi. Poznavanje fizikalnih zakona učenicima omogućava bolje shvaćanje svijeta koji ih okružuje.

 • Mario Frohlich, prof.

  Mario Frohlich, prof.

  Nastava biologije može ti se činiti dosadna, prepuna različitih informacija koje je bitno naučiti, informacija koje ti se ne čine bitnima.

 • Adrijana Krkalo, prof.

  Adrijana Krkalo, prof.

  Hello! How are you today? Would you like to learn some English? Upisom u Gaudeamus, engleski jezik ti postaje obavezni predmet. Pitaš se što to znači jer si ga i do sada učio/la?

 • Slaven Školka, prof.

  Slaven Školka, prof.

  Kao vjeroučitelj naglasak stavljam na ozračje u zbornici. S kolegicama i kolegama činim tim stručnjaka kojima je povjeren važan projekt: osposobiti i usmjeriti mlade u najboljem smjeru osluškujući njihove mogućnosti i talente.

 • Marko Puljević, prof.

  Marko Puljević, prof.

  Kada govorimo o predmetu povijest, učenici često imaju mišljenje da je ona dosadna, no to ne mora biti tako. Nastava povijesti nije samo puko čitanje knjiga i tekstova, nastava povijesti u Gaudeamusu ima moderan pristup.

kamera

Galerija

Temeljem osvojene prve nagrade za najbolju poduzetničku ideju nastala je naša Škola u prirodi u selu Tikveš u Parku prirode Kopački rit koju je dosada posjetilo više od 30 000 učenika, uglavnom osnovnih škola, i u kojoj se odvija i dio naše redovne nastave.

Nazad
« 1 / 2 »
Saša Šakić

image_pdfimage_print

Riječ osnivača škole

Počeo sam se bojati za budućnost i perspektivu Hrvatske i njezinih građana prije dvadeset godina te sam s puno vjere i mladenačkog neiskustva odlučio stvoriti školu čija će misija biti unapređenje hrvatskog obrazovnog sustava i približavanje hrvatskog bruto proizvoda razvijenim Europskim zemljama.

Ne možemo reći da smo to za sada ostvarili na nacionalnoj razini, ali naši su učenici daleko ispred toga i njihova znanja nam pomažu da i dalje imamo čvrstu vjeru da ćemo biti značajni sudionik u prosperitetu Hrvatske.

U tom su mi procesu pomagali brojni ljudi kojima ovim putem neizmjerno zahvaljujem.

Pripremamo naše učenike za nepostojeća radna mjest. Ma koliko iskustva imali i koliko se god trudili to nije ni najmanje lagan posao. Gaudeamus je škola u kojoj smo svi učenici, jer samo zajedničkim učenjem profesora, učenika i roditelja moguće je gledati dvadesetak godina unaprijed i točno pogoditi nepostojeće radno mjesto.

image_pdfimage_print

Riječ ravnateljice

Prošla su vremena kada smo mogli reći da smo sa završetkom srednje škole ili fakulteta „gotovi“ sa školom. Više nema zanimanja za koje nam nije potrebno stalno usavršavanje i učenje. S druge strane, zanimanja za koja se učenici školuju mijenjaju se gotovo iz dana u dan. Te dvije činjenice u cijelosti mijenjaju poimanje pojma škole i školovanja.

Škola je obrazovna i odgojna institucija. Danas učenici više vremena provode sa svojim učiteljima nego sa svojim roditeljima. Zato je jako važno što i kako radimo s njima jer ih svakodnevno obrazujemo i odgajamo za njihovo, ali i naše, bolje sutra.

Gordana Beissmann, prof.
Riječ bivših učenika

image_pdfimage_print

Riječ bivših učenika…

Bivši učenici mogu utjecati na osmišljavanje strategije razvoja Gaudeamusa , utjecati na profiliranje novih nastavnih planova i programa, pomagati u marketingu i samoj promociji bivše srednje škole.
Moramo naglasiti važnost suradnje između Gaudeamusa i tvrtki u kojima rade naši bivši učenici i to u smislu skretanja pozornosti potencijalnim poslodavcima na zapošljavanje budućih djelatnika sa određenim kompetencijama koje su stekli u Gaudeamusu.

image_pdfimage_print

Riječ roditelja…

Roditelji, ljudi koji su nas odgojili, koju su nas gledali kako rastemo, bodrili, radovali se našim uspjesima, bili naša podrška u svemu, to su ljudi koji zaslužuju svo poštovanje i ljubav ovog svijeta. Koliko je vama bitno mišljenje vaših roditelja?

Riječ roditelja
 • Riječ osnivača škole

  Riječ osnivača škole

  Prva privatna gimnazija Gaudeamus Osijek –prošle godine postala je punoljetna! No u toj punoljetnosti i mi sami smo se promijenili – odbacili smo metodu uobičajenih testova profesionalne orijentacije koji su se pokazali neučinkovitima i odlučili se za put u kojemu od djece želimo napraviti kreativce!

 • Riječ ravnateljice

  Riječ ravnateljice i ravnatelja...

  Prošla su vremena kada smo mogli reći da smo sa završetkom srednje škole ili fakulteta „gotovi“ sa školom. Više nema zanimanja za koje nam nije potrebno stalno usavršavanje i učenje. S druge strane, zanimanja za koja se učenici školuju mijenjaju se gotovo iz dana u dan. Te dvije činjenice u cijelosti mijenjaju poimanje pojma škole i školovanja.

 • Riječ bivših učenika...

  Riječ bivših učenika...

  Bivši učenici mogu utjecati na osmišljavanje strategije razvoja Gaudeamusa , utjecati na profiliranje novih nastavnih planova i programa, pomagati u marketingu i samoj promociji bivše srednje škole. Moramo naglasiti važnost suradnje između Gaudeamusa i tvrtki u kojima rade naši bivši učenici.

 • Riječ roditelja...

  Riječ roditelja...

  Roditelji, ljudi koji su nas odgojili, koju su nas gledali kako rastemo, bodrili, radovali se našim uspjesima, bili naša podrška u svemu, to su ljudi koji zaslužuju svo poštovanje i ljubav ovog svijeta. Koliko je vama bitno mišljenje vaših roditelja?

srce

Radovi naših učenika

Temeljem osvojene prve nagrade za najbolju poduzetničku ideju nastala je naša Škola u prirodi u selu Tikveš u Parku prirode Kopački rit koju je dosada posjetilo više od 30 000 učenika, uglavnom osnovnih škola, i u kojoj se odvija i dio naše redovne nastave.

Pridružite se našem newsletteru i budite uvijek obaviješteni!

Kako nas naći ?

Kontakt :

UPIŠI SE
STIPENDIJA