Marko Puljević, prof Profesori
image_pdfimage_print

Kada govorimo o predmetu povijest, učenici često imaju mišljenje da je ona dosadna, no to ne mora biti tako.

Nastava povijesti nije samo puko čitanje knjiga i tekstova, nastava povijesti u Gaudeamusu ima moderan pristup. Kako je povijest mnogo toga što nas okružuje, nastojimo joj pristupiti na drugačiji i zanimljiviji način. To ostvarujemo gledanjem dokumentarnih filmova koje analiziramo i komentiramo, vođenjem rasprava i debata na povijesne teme koje obrađujemo, a i danas su aktualne, pisanjem eseja na teme koje su dio učeničkih interesnih područja…

U samoj nastavi ne inzistiramo na šturom usvajanju podataka, nego se trudimo kod učenika razvijati stav o određenim temama te razumijevanje uzroka i posljedica određenih povijesnih događaja.

Učenici imaju mogućnosti izlaganja tema koje ih zanimaju kroz prezentacije kojima vježbaju javni nastup i jačaju samopouzdanje, a te vještine bit će im vrlo korisne u daljnjem školovanju i životu.

Osim rada u učionici, posjećujemo i povijesne znamenitosti kako našeg grada i države tako i drugih država u koje putujemo na ekskurzijama. Time se trudimo da učenici upoznaju različite narode i kulture te time obogate svoje životno iskustvo i znanje.

S učenicima ostvarujemo blizak i suradnički odnos kroz moderne kanale komunikacije te uvažavamo njihove ideje i prijedloge što pridonosi pozitivnoj atmosferi u razredu.

Marko Puljević, mag. paed. et mag. edu. hist.

UPIŠI SE
STIPENDIJA