3, 2, 1 upi┼íi se! ­čśü

[:hr]─îini ti se da ┼íkola koju trenutno poha─Ĺa┼í nije najbolji izbor za tebe, ali ne zna┼í ┼íto i kako dalje?

Prije svega, va┼żno je prikupiti sve potrebne informacije. Treba┼í znati da nije mogu─çe u svakom se trenutku prebaciti u drugu ┼íkolu, a prema Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnim i srednjim ┼íkolama prebacivanje je mogu─çe sve do po─Źetka drugog polugodi┼íta ÔÇô ┬á15.01.2018. Konkretnije, u Gaudeamusu prijave novih u─Źenika primamo do posljednje sjednice Nastavni─Źkog vije─ça koja se odr┼żava 12.01.2018.

 

Va┼żno je znati da je prebacivanje mogu─çe i iz strukovne ┼íkole u gimnaziju i obrnuto, a odluku o prebacivanju donosi ve─ç spomenuto Nastavni─Źko vije─çe.

Ako si zainteresiran za prebacivanje u drugu školu u ovoj školskoj godini, evo koraka koje ti savjetujemo:

  1. Razgovaraj s roditeljima i prikupi osnovne informacije o ┼íkoli koja te zanima (putem web stranice, facebook-a i sli─Źno).
  2. Savjetuj se sa stru─Źnjacima za profesionalnu orijentaciju koji ti mogu pomo─çi u planiranju budu─çnosti ÔÇô primjerice, u Gaudeamusu nudimo besplatno profesionalno savjetovanje za sve u─Źenike (prijava).
  3. S roditeljima do─Ĺi na razgovor u ┼íkolu u koju se ┼żeli┼í prebaciti i potra┼żi odgovore na sva pitanja koja te zanimaju (o mogu─çnostima u ┼íkoli, pripremi za fakultet ili budu─çe zanimanje, rastere─çenjima, projektima, nastaviÔÇŽ)
  4. Nakon prikupljanja svih informacija na papir napi┼íi sve pozitivne i negativne strane prebacivanja u drugu ┼íkolu te s roditeljima donesi kona─Źnu odluku. Imaj na umu do kojeg datuma je potrebno donijeti kona─Źnu odluku!

 

Sve ostale odredbe Zakona na ovu temu mo┼że┼í pro─Źitati ovdje (─Źlanak 23.).

Dono┼íenje odluke o prebacivanju u drugu ┼íkolu mo┼że biti vrlo stresno, stoga nam se s povjerenjem mo┼że┼í obratiti ako ima┼í bilo kakva pitanja ili nedoumice.

Kontakt telefon za upite vezano za profesionalnu orijentaciju ili prebacivanje u gimnaziju Gaudeamus je 098/205-915, a mogu─çe je javiti se i putem maila na gaudeamus@gaudeamus.hr

Vidimo se!

 

[:]