Ekskurzija

EKSKURZIJA – STUDIJSKO PUTOVANJE

Učenje i zabava najbolje se povezuju na studijskim putovanjima u našoj školi! Svijet nam je učionica, a destinaciju mijenjamo svake godine. Gimnazija Gaudeamus škola je u kojoj učenici imaju priliku obići različite atraktivne destinacije u zemljama poput Češke, Austrije, Italije, Grčke, Njemačke

Ekskurzija se održava svake godine u listopadu, a putovati mogu učenici svih razreda. Svake se godine odabire nova lokacija, a najčešće ju predlažu maturanti. Osim toga, ekskurzija se provodi u vrijeme redovne nastave, tako da se učenicima ne oduzima slobodno vrijeme tijekom praznika. Na zanimljivim lokacijama učenici imaju priliku vidjeti i doživjeti sadržaje o kojima uče iz različitih predmeta.

Svaki učenik odabire jednu turističku destinaciju, muzej, nalazište i sl. koje mu je na putovanju najzanimljivije i na tu temu izrađuje svoj esej ili prezentaciju. Osim što istražuju o onome što ih zanima i povezuju sadržaje različitih predmeta, učenici na taj način ostvaruju ocjene iz tih predmeta.

U svemu tome nikako ne smijemo zaboraviti druženje i zabavu za koje se uvijek nađe vremena na našim ekskurzijama. O svemu najbolje govore fotografije, a pronaći ih možete u nastavku ovog teksta te na našoj Instagram i Facebook stranici.