Adrijana Krkalo

Hello everybody, how do you do, how are you today?

Happy, sad, tired ili sleepy?

Pozdravnom pjesmicom ulazimo u čarobni svijet engleskog jezika Integrirane igraonice.

Organizirana je tako da djeca na zabavan i opušten način, odnosno preko igre, pjevanja, crtanja i glume tijekom prve četiri godine uspješno usvoje oko 400 riječi iz različitih područja. Pritom se poseban naglasak stavlja na upotrebu tog vokabulara u jednostavnim jezičnim konstrukcijama koje se javljaju u svakodnevnom govoru i situacijama.

Na prvoj se godini veselimo i igramo bojajući colours, fruits, animals, my body ,my family…

Na drugoj godini djeca upoznaju vokabular vezan uz brojeve od 10 do 20 te za povrće, dom, odjeću… Cilj je treće i četvrte godine proširiti vokabular već obrađenih područja te ga u što većoj mjeri koristiti u jednostavnim jezičnim konstrukcijama i igrokazima.

Osim što će naučiti engleski jezik, djeca će stvoriti radne navike jer svaki dan u Igraonici završava aktivnošću koja se treba završiti kod kuće i koja uči ove “male ljude&” da postanu odgovorni i samostalni, naravno sukladno njihovim godinama. Ovime ih pripremamo za velike obaveze koje će ih čekati jednoga dana u osnovnoj školi i dalje tijekom školovanja.

Jeste li znali da u dominu i orange može ići nakon tiger jer su oboje…orange boje? Naši maliučenici se toga dosjete, a ovakvim pristupom uočavanja sličnosti i razlika pomažemo im nakon svakog modula napraviti mentalnu mapu koja će im jednoga dana biti koristan alat za učenje.

I ono što je najvažnije u našem čarobnom svijetu jest to da sve ovo djeca nauče kroz igru, njima najdražu aktivnost.

Goodbye everybody, sweet dreams tonight!