Kristina Rakitić

Hello, everybody!

Engleski je jezik u današnje vrijeme vrlo važan, može se reći i neizostavan dio naših života. Stoga se i djeca svakodnevno susreću s njim – na televiziji, u kinu, glazbi, knjigama, čak i na nekim igračkama koje rado koriste. Mislim da je zato važno što ranije kod njih razviti ljubav prema jeziku i stvoriti osnovno znanje koje će im pomoći u daljnjem učenju engleskoga jezika tijekom školovanja.

Učiteljica sam razredne nastave i engleskoga jezika pa svoj rad u Igraonici temeljim na različitim metodama poučavanja koje su djeci zanimljive i zabavne. Radom u skupinama djeca se lako socijaliziraju, uče se radu u skupini, suradnji s drugima, a istovremeno razvijaju radne navike i usvajaju vokabular engleskoga jezika i njegove osnovne konstrukcije. Kroz zajedničke projekte djece i roditelja, koje kao asistent predlažem, djeca kroz praktičan i zabavan rad s roditeljima ponavljaju naučeno, izrađuju vlastite igrice i samim time nauče i nešto novo.

Učenjem kroz igru i zabavu djeca često nisu svjesna učenja, a osim znanja, ostaju im i prijateljstva i poneka lijepa uspomena. 🙂