UPIŠI SE
STIPENDIJA
Mario Frohlich, prof. Profesori

Nastava biologije može ti se činiti dosadna, prepuna različitih informacija koje je bitno naučiti, informacija koje ti se ne čine bitnima. Molim te, dopusti mi da ti dokažem da si u krivu jer nastavu biologije u Gaudeamusu izvodimo na dva različita i zanimljiva načina.

Prvi je način onaj kojim ja, nastavnik, predajem gradivo – objašnjavam ti različite procese koji se događaju u našem tijelu, slikama ti pokušavam oživjeti gradivo koje obrađujemo, a to potkrepljujem video materijalima kojima ti pokušavam dodatno pokazati/prikazati/objasniti gradivo. Ako ni tada ne uspiješ usvojiti gradivo, dogovorim se s tobom za konzultacije na kojima na individualnoj razini dodatno prelazimo nejasnoće. Ne prekidamo s konzultacijama dokle god ti gradivo nije u potpunosti jasno.

Kada dođe lijepo vrijeme, nastavu iz učionice selimo van u naš botanički vrt. Okruženi prirodom na svježem zraku obrađujemo teme iz biologije koje mogu, ali i ne moraju biti dio nastavnog plana i programa. Dakle, cilj je mene kao profesora uputiti te i zainteresirati te za nastavu biologije i sve divne procese koji tvore život.

Drugi je način izvođenja nastave onaj u kojemu ti kao učenik kojeg zanima biologija preuzimaš ulogu nastavnika bilo svom, bilo drugim razredima. Pri tome možeš obrađivati gradivo koje se nalazi u knjizi, no isto tako možeš obrađivati neku temu za koju misliš da bi bila zanimljiva drugima. Napravio si prezentaciju iz dijela biologije? Izloži ju! Napravio si video iz biologije? Pokaži ga! Znaš nešto zanimljivo vezano za biljke, životinje ili ljude? Reci! U svim ovim aktivnostima imat ćeš moju potpunu podršku!

Dragi budući učeniče, dođi u Gaudeamus gdje ćeš se i sam uvjeriti da nastava ne mora biti dosadna, nego može biti jedna stepenica u životu kojom ćeš ostvariti svoj puni potencijal.

Lijep pozdrav i do skorog viđenja,

Mario Frohlich

Print Friendly, PDF & Email

Pridružite se našem newsletteru i budite uvijek obaviješteni!

 Gimnazija Gaudeamus će koristiti ove podatke kako bi vam pružili obavijesti o aktualnim vijestima, sadržajima i posebnim ponudama. Vaši osobni podaci se neće prosljeđivati trećim osobama. Podaci će se obrađivati povjerljivo i s njima će se postupati u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka te će koristiti samo u svrhu obrade prijave. Svoju prijavu u svakom trenutku možete povući.

Kako nas naći ?

Kontakt :