UPIŠI SE
STIPENDIJA
image_pdfimage_print

nastava

Rasterećenje učenika

U Gaudeamusu su predmeti podijeljeni u tri skupine:

  1. OBVEZNI predmeti koji su nužni za polaganje državne mature i upis na fakultet. Ovoj skupini predmeta pripadaju hrvatski jezik, matematika, engleski i njemački jezik te informatika.
  2. IZBORNI ili STRUČNI predmeti koje učenik bira na temelju svojih budućih interesa i upisa na željeni fakultet. Ovi predmeti vode ka profesionalnoj orijentaciji.
  3. KREATIVNI predmeti (10 do 12 predmeta) iz kojih učenici imaju rasterećen program, a opseg gradiva smanjen je na najvažnije pojmove. Ocjenjivanje znanja iz kreativnih predmeta vrši se preko petominutnih provjera, eseja i prezentacija u kojim se uz pomoć međupredmetnih korelacija i životopisnih bliceva kreativni predmeti stavljaju u službu obveznih i stručnih predmeta i usmjeravaju učenike ka profesionalnoj orijentaciji.

Nastava za SPORTAŠE  specifična je jer počinje u 10:20. Kroz školske aktivnosti djecu usmjeravamo na sport. To znači da im škola na neki način postaje off court trening. Njihove pripreme za državnu maturu i po željeni fakultet također nisu zanemarene. Kontinuiranim radom s mentorima svaki tjedan analiziramo njihove potencijalne zaostatke i nadolazeće obaveze.

Internet nastava je oblik nastave u kojoj uživaju i učenici i profesori. Učenici odaberu omiljeni kafić, topli dom ili bilo koju lokaciju na svijetu gdje im je dostupan WiFI. Praćenje nastave nikada nije bilo lakše, a kvaliteta ne opada – uključeni su svi!

 

 

Pridružite se našem newsletteru i budite uvijek obaviješteni!

 Gimnazija Gaudeamus će koristiti ove podatke kako bi vam pružili obavijesti o aktualnim vijestima, sadržajima i posebnim ponudama. Vaši osobni podaci se neće prosljeđivati trećim osobama. Podaci će se obrađivati povjerljivo i s njima će se postupati u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka te će koristiti samo u svrhu obrade prijave. Svoju prijavu u svakom trenutku možete povući.

Kako nas naći ?

Kontakt :