UPIŠI SE

Slavonija srce Europe

Slavonija srce EuropeCentralni dio priče Slavonija srce Europe predstavljamo kao najveće svjetsko sjecište kultura, religija i društvenih uređenja. Priča o Slavoniji kao srcu Europe počinje sa Sopotom, sopotskom kulturom, koji je prema našim informacijama prvo poznato mjesto na svijetu gdje su ljudi prestali s nomadskim načinom života.

Zatim Vučedol sa svojim u svijetu prepoznatljivim hromim kovačima i golubicom. Slijedi rimska Mursa u kojoj današnji Osijek doživljava prvi procvat do osmanskog carstva i sulejmanovog mosta između Osijeka i Darde, jednom od tadašnjih osam svjetskih čuda, pa sve do Ferdinanda i Tita čiji se dvorci u Kopačkom ritu nalaze sto metara jedan od drugog.

Nesvrstani ne moraju privlačiti turiste samo na Brijunima. Ovu priču odlučili smo završiti sa stvaranjem Hrvatske države odnosno vukovarskom bitkom, tužnom pričom, ali ipak svjetski poznatim brandom čiji se fenomen danas proučava na vojnima akademijama širom svijeta.

S time bi grubo završili povijesnu priču Slavonije od prapovijesti i ušli u Slavoniju danas. Ovo je samo gruba centralna priča koju je moguće obići u jednom danu, a koju će lokalne turističke zajednice i pojedinci širiti u pravcu svojih interesa.

Preuzmite PDF primjerak

Pridružite se našem newsletteru i budite uvijek obaviješteni!

 Gimnazija Gaudeamus će koristiti ove podatke kako bi vam pružili obavijesti o aktualnim vijestima, sadržajima i posebnim ponudama. Vaši osobni podaci se neće prosljeđivati trećim osobama. Podaci će se obrađivati povjerljivo i s njima će se postupati u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka te će koristiti samo u svrhu obrade prijave. Svoju prijavu u svakom trenutku možete povući.

Kako nas naći ?

Kontakt :