Internet nastava

 

Mogu li u nastavi uživati i učenici i profesori?

Već duže vrijeme u Gaudeamusu se provodi internet nastava. Učenici školski sat provode iz svog omiljenog okruženja u kojem im mora biti dostupan jedino wifi. Na ovaj način širimo komunikaciju. Učenici su obavezni sudjelovati i odgovarati na pitanja.

Profesor bilježi njihovu aktivnost i provjerava točnost odgovra ili rješenja određenih zadataka. Organizacija je jednostavna -nastava teče, profesor postavlja pitanja i zadaje zadatke te im ostavlja nekoliko minuta za rješavanje, u tom vremenu pregledava njhove prethodne odgovore. Tijekom ili nakon nastave vrše se analize i komentari. Kada se vrate u školu, učenici imaju spremna pitanja, a profesori popis učenika koji bi trebali ostati na konzultacijama i dodatno proraditi segmente gradiva.

U klasičnoj nastavi profesor može komunicirati s nekoliko učenika, a ovako su svi aktivni i uključeni u nastavu.Učenici su aktivniji i motiviraniji te imaju povratne informacije. Takvim načinom komunikacije profesori tijekom sata lakše otklanjaju nejasnoće i usmjeravaju učenike na njihove zone interesa.

Uskoro se naša internet nastava neće održavati samo petkom već i ponedjeljkom. 🙂

Ovakav pristup daje veliku slobodu i učenicima i profesorima. Zamislite da ste na moru, a u isto vrijeme u školi.

 

IMG_6500