UPIŠI SE
STIPENDIJA
GiGA Mario Frohlich inovativno poduzetništvo Novosti
image_pdfimage_print

Naš profesor Mario Frohlich postaje certificirani trener inovativnog poduzetništva

I-DARE projekt nastavak je ranije odrađene radionice „Uvod u pisanje poslovnih planova“ u kojoj su učenici i profesori gimnazije Gaudeamus upoznati sa temeljnim pojmovima organiziranja poslovanja i pisanja poslovnih planova.

Cilj edukacije je osposobiti trenere u pisanju poslovnih planova koji će u matičnim školama, zainteresiranim učenicima, organizirati i provesti radionice u kojima će usvojiti osnovna znanja potrebna za pisanje uspješnog poslovnog plana. Tvorcima najbolje napisanih planova omogućiti će se odlazak na plaćenu stručnu praksu u neku od europskih firmi kako bi mogli iz prve ruke iskusiti poslovni svijet.

Edukacija trenera

 

Projekt prekogranične suradnje I-DARE prije svega ima za cilj educirati trenere za pisanje inovativnih i tehnološki baziranih poslovnih planova te razvijanja njihovih poslovnih i financijskih vještina. Nakon uspješno provedenog „train the trainer“ treninga, sudionici će izraditi vlastiti poslovni plan i postati certificirani treneri inovativnog poduzetništva. Treneri nakon toga provode edukaciju u pisanju poslovnih planova za zainteresirane sudionike kojima se pruža prilika za sudjelovanjem u finalu Projekta. U finalu će svaki finalist, u sklopu trominutne prezentacije, prezentirati svoj poslovni plan pred članovima žirija sastavljenim od profesora, bankara, ekonomista i poduzetnika. Sudionici imaju priliku svoj poslovni plan iskoristiti za pokretanje vlastitog posla, što je i sam cilj projekta I-DARE.

Sudionici

GiGA Mario Frohlich prezentacija

 

Hrvatski sudionici u Projektu su: Strukovna škola Virovitica, Elektrotehnička i prometna škola Osijek, Gimnazija Gaudeamus, Tehnička škola Županja, Strukovna škola Vukovar, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, Poljoprivredni fakultet Osijek i Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru.

Metodologija prema kojoj su se proveli treninzi za obrazovanje trenera u pisanju poslovnih planova se temelji na metodologiji „Inovativnog3 poduzetništva“ definiranoj u priručniku koji je napisan za potrebe Projekta. Metodologija je već testirana i koristi se u natjecanju u pisanju poslovnih planova Budi uzor®. Ovakav pristup se pokazao izuzetno uspješnim u praksi, obzirom da je na natjecanju Budi uzor® kroz 13 godina organiziranja sudjelovalo više od 1.500 studenata. 

Sudionici poslovne planove izrađuju uz pomoć aplikacije za pisanje poslovnih planova koja je također izrađena za potrebe projekta I-DARE. Aplikacija predstavlja edukativni alat za lakšu izradu poslovnog plana uz mentoriranje svakog sudionika. Sudionik može u isto vrijeme pisati više poslovnih planova koje može preuzeti u bilo kojem trenutku i koristiti ih neovisno o aplikaciji.

Izrada financijskog dijela poslovnog plana je posebno olakšana jer unosom pojedinih iznosa aplikacija sama izračunava financijske projekcije poput računa dobiti i gubitka. Finalno izlaganje najboljih poslovnih planova mađarskih i hrvatskih sudionika je planirano za studeni ove godine. 

Projekt financira Europska unija iz Programa suradnje Interreg V-A Mađarska – Hrvatska 2014.-2020.

 

Pridružite se našem newsletteru i budite uvijek obaviješteni!

 Gimnazija Gaudeamus će koristiti ove podatke kako bi vam pružili obavijesti o aktualnim vijestima, sadržajima i posebnim ponudama. Vaši osobni podaci se neće prosljeđivati trećim osobama. Podaci će se obrađivati povjerljivo i s njima će se postupati u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka te će koristiti samo u svrhu obrade prijave. Svoju prijavu u svakom trenutku možete povući.

Kako nas naći ?

Kontakt :