O projektu


Opći cilj projekta je kreiranje jedinstvene, turističke prekogranične atrakcije, utemeljene na tradicionalnim i dobro poznatim vinima i hrani ovog pograničnog prostora.

Kroz projekt će se locirati i brendirati slavonski proizvođači i njihovi proizvodi (vinari, OPG-ovi, restorani …) te će se stvoriti preduvjeti za višu razinu dodane vrijednosti u njihovim proizvodima. Projekt će rezultirati uspostavom prekogranične, 100 km duge gastronomske rute, koja će obuhvatiti oko 200 atraktivnih mjesta od Pečuha do Osijeka, uključujući male poduzetnike koji nude svoje usluge, hranu i smještaj na toj ruti. Cilj projekta je povećati turističku atraktivnost regije, povećavajući konkurentnost poduzetnika koji nude gastronomske usluge na toj ruti. Ova ruta će biti promovirana raznim marketinškim alatima, između ostalog i marketinškom kampanjom te info pultovima u Pečuhu i Osijeku.

Osnovne informacije

Program: IPA program prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013
Naziv projekta : Razvoj gastronomskih ruta u prekograničnom području Panonske nizine.
Skraćeni naziv: OKUSI PANONIJE
Nositelj projekta : Dél-Dunántúli Idegenforgalmi Közhasznú Nonprofit Kft. (DDI Nkft)

Partneri projekta: GAUDEAMUS, PRVA PRIVATNA SREDNJA ŠKOLA U OSIJEKU S PRAVOM JAVNOSTI (Gaudemaus), Magyar Gasztronómiai Egyesület (MGE)
Pridruženi partner: Udruga „Terra Danubia“
Ukupna vrijednost projekta : 423.083,86 Eura
Trajanje projekta : 01.08.2014. – 31.07.2015.