U Restoranu vinariji Josić zasigurno se može doživjeti stotinama godina stara priča o baranjskim surducima, koja će posjetiteljima ponuditi okuse tradicionalne baranjske kuhinje s naglaskom na vrhunsku kvalitetu svih pripremljenih jela.
Surduk je turski naziv za karakteristični usjek u brdu s vinskim podrumima “gatorima” ukopanima u zemlju, u kojima je temperatura u svako doba, između za vino idealnih, 12 i 15 stupnjeva Celzija.
U gastronomskoj ponudi restorana nalaze se specijaliteti od riječne ribe kao što su perkelti, paprikaši, dimljena riba te jela od mesa i mesa divljači pripremljeni na roštilju na drveni ugljen, pod pekom ili na ražnju, te neizostavni gulaši te čobanci. Sva jela se pripremaju od biranih sastojaka, pretežito ekološki uzgojene hrane, na tradicionalni način, a sve to pred očima gostiju.
U restoranu i kušaonici nudimo vina iz vlastite proizvodnje koja su do sada okrunjena brojnim zlatnim odličjima za kvalitetu te višestrukim nagradama za dizajn i potpuno originalan pristup opremanju boca vina etiketama na kojima se nalaze rijetke i ugrožene vrste ptica stanarica ovog područja.
Poseban začin svemu daju i brojna glazbena, umjetnička i gastronomska događanja u prostoru restorana i kušaonice, uređenih u tzv. eklektičkom stilu koji objedinjuje tradicionalne rustikalne elemente sa suvremenim dizajnerskim rješenjima. Restoran također nudi organizaciju poslovnih ručkova s mogućnošću korištenja zasebnog dijela restorana sa salom za projekcije, a svi koje posao prati u stopu mogu se poslužiti bežičnim internetom.
Obiteljski podrum Josić
Planina 194
31307 Zmajevac
gsm: 098 252 657 – Damir Josić
gsm: 098 335 402 – Ivan Josić
Web stranica vinarije Josić