UPIŠI SE
Adrijana Krkalo, prof. Profesori

Hello! How are you today? Would you like to learn some English?

Upisom u Gaudeamus, engleski jezik ti postaje obavezni predmet. Pitaš se što to znači jer si ga i do sada učio/la?

To znači da ćeš se kada čuješ zvono za početak sata, a raspored kaže da slijedi engleski jezik, preseliti na 45 minuta u drugo govorno područje Obavezan predmet osim stalne komunikacije na engleskom jeziku tijekom sata, a i ponekad izvan nje, uključuje i kontinuiran rad čiji rezultati neće izostati. Osim toga treba ti as usually knjiga, radna bilježnica, bilježnica i pisaći pribor.

Kratkim 5′ provjerama možeš se uvjeriti da nemaš problema s usvajanjem novog vokabulara ili gramatike. Ove provjere te vode k tome da prije ispita ne moraš ”štrebati” tjedan dana već sjedneš, prolistaš svoje planove reprodukcije (tj. svoju skriptu koju pišeš tijekom godine i koja je obavezan pribor u engleskom jeziku), shvatiš da većinu toga znaš jer si aktivno sudjelovao/la na satu te bez stresa pristupiš kvartalnoj provjeri.

Trn u oku ti mogu biti domaće zadaće jer moraju biti redovne, ali dugoročno gledano, shvaćaš da bez njih nema uspjeha jer nema ponavljanja, a bez ponavljanja nema efikasnog učenja.

Ako si se uvijek bojao/la držanja prezentacija, tj. javnog nastupa, vrijeme u Gaudeamusu će biti posvećeno i tome da se taj strah izgubi. Čim dođeš u školu, naučit ćeš kako izgubiti tremu te shvatiti koji su elementi prezentacije i javnog nastupa bitni kako se ne bi osjećao/la izgubljeno kad izađeš pred publiku. Sve dalje je ”piece of cake”.

Nakon četiri krasne godine, kada dođeš na ispit državne mature, shvatiš kako zadaci koji te čekaju nisu ništa novo i da si baš takve rješavao/la i na satu engleskog te da državna matura nije toliki bauk (jedino što dugo traje ;)).

Nakon što si bez problema, zbog onog prije spomenutog kontinuiranog rada tijekom godine, bez problema riješio/la maturu, krećeš korak dalje, konačno na fakultet.

Što misliš, hoće li ti tvoje redovite zadaće, planovi reprodukcije (skripte), kontinuirano učenje i ponavljanje pomoći kada prođeš kroz vrata željenog fakulteta?

Naravno da da! Dok se drugi muče kako napisati kvalitetnu skriptu, ti je u glavi već imaš i prije nego počneš učiti, a zatim vrlo brzo i na papiru. S obzirom na naviku slušanja i sudjelovanja na satu, već 50% ili više toga si zapamtio/la na predavanju, tako da opet ispitu pristupaš bez stresa i samopouzdano.

S obzirom da smo u Gaudemusu još i prije nego što si upisao/la željeni fakultet znali koji će to biti pomoći individualnog pristupa svakom učeniku, sve što ti je potrebno da brzo povežeš činjenice i koreliraš s drugim predmetima ti je na dohvat ruke. I to sve možeš napraviti i na engleskom jeziku!

S obzirom na to da obavezni, izborni i kreativni predmeti surađuju unutar škole, nakon što učenik odredi svoju zonu interesa, tj. buduće zanimanje, eseji, prezentacije i sav daljnji rad će se pokušati što više usredotočiti upravo na to. U prijevodu: nema učenja milijun činjenica iz svakog predmeta koje ti više nikada neće trebati u životu.

Ukoliko ti se čini kako će ti trebati pomoć da sve ovo svladaš i uspješno koristiš sve prednosti koje ti Gaudeamus nudi, ovdje ćeš imati i svoga mentora koji će ti pomoći upravo u tome. Imat ćeš osobu koja će te voditi u svim ovim procesima i pomagati kada god bude potrebno.

Nadam se da se uskoro vidimo i ukoliko imaš još kakvih pitanja, slobodno se javi, svi su kontakti na web stranici škole.

Looking forward to seeing you soon!

Print Friendly, PDF & Email

Pridružite se našem newsletteru i budite uvijek obaviješteni!

 Gimnazija Gaudeamus će koristiti ove podatke kako bi vam pružili obavijesti o aktualnim vijestima, sadržajima i posebnim ponudama. Vaši osobni podaci se neće prosljeđivati trećim osobama. Podaci će se obrađivati povjerljivo i s njima će se postupati u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka te će koristiti samo u svrhu obrade prijave. Svoju prijavu u svakom trenutku možete povući.

Kako nas naći ?

Kontakt :