UPIŠI SE
Maša Plevnik Cvitanušić Profesori

Život je prekratak da bi učili njemački!- jedna je od brojnih šaljivih krilatica koje često obeshrabruju hvatanje u koštac s ovim jezikom . No, iako zabavna, ne odgovara istini. Mnogi su razlozi za njeno opovrgavanje : Njemački jezik ne samo što je vrlo rasprostranjen i važan, postao je i jedan od bitnih uvjeta pri odabiru zanimanja i planiranju bucućnosti. U gimnaziji Gaudeamus, njemački je obvezan predmet, razredi se dijele na početnike i nastavljače. Plan i program odrađuje se uz pomoć propisanog pribora, multimedijalnih sadržaja, terenske nastave, a uskoro i uz međunarodnu razmjenu učenika. Naša zemlja, posebice grad Osijek, sa njamčkom su kulturom i povijesti čvrsto povezani, te mogućnosti korelacije našeg predmeta sa ostalima nalazimo na svakom koraku. S naglaskom na konstantnu konverzaciju na njemačkom jeziku primjerenu pojedinoj godini učenja, petominutnim provjerama, praćenju pismenog izražavanja, prezentacijama te učenjem i upoznavanjem njemačkog jezika, književnosti kao i upoznavanjem njemačke svakodnevice i stila života, postaju bogatiji za upoznavanje jedne zemlje i njenog uha u cijelosti. Država koja je iznjedrila ogroman broj Nobelovaca,književnika, istraživača, zemlja Thomasa Manna, Kafke, Goethea, Beethovena i Bacha te mnogih mnogih drugih, danas je svjetska velesila. Učenici koji žele polagati njemački jezik na maturi , uz visoku motivaciju i vrijedno učenje, bez problema će upisati fakultet u bilo kojoj njemačkoj i(li) svjetskoj metropoli. Sa znanjem njemačkog jezika imat će veće šanse i pri traženju željenog zaposlenja te pri napretku u karijeri.

Uz način učenja kakvo se provodi u Gaudeamusu, krilatica s početka teksta drastično se mijenja i sada glasi: Život je kratak – uči njemački!

Print Friendly, PDF & Email

Pridružite se našem newsletteru i budite uvijek obaviješteni!

 Gimnazija Gaudeamus će koristiti ove podatke kako bi vam pružili obavijesti o aktualnim vijestima, sadržajima i posebnim ponudama. Vaši osobni podaci se neće prosljeđivati trećim osobama. Podaci će se obrađivati povjerljivo i s njima će se postupati u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka te će koristiti samo u svrhu obrade prijave. Svoju prijavu u svakom trenutku možete povući.

Kako nas naći ?

Kontakt :