UPIŠI SE

Legos, Cro i kinder kava

Kava projektPutujući brojnim zemljama uvjerili smo se kako svaka zemlja ima nešto specifično za svoju kulturu po čemu ju, najčešće, i pamtimo. Ako ste posjetili Grčku sigurno ste kušali musaku, a ako ste bili u Njemačkoj sigurno niste zaobišli njihove prepoznatljive kobasice. Dakle, turistički već eksponirane zemlje imaju proizvode koji će vam biti ponuđeni kao dio turističke ponude i koje ćete sigurno kušati. Potaknuti ovim saznanjima i uvjerenjima počeli smo razmišljati po čemu je to Slavonije specifična i što bismo mi novo, ali tradicionalno, mogli ponuditi budući turistima u Slavoniji.

Razmišljajući o nama dragim ritualima o kojima smo gotovo ovisni, došli smo do spoznaje da je i ispijanje kave jedan od njih. Nažalost, ritual kave nije do kraja usavršen jer su kave gotovo identičnog okusa bez posebne arome i štetne zdravlju. Iz tih i gore navedenih razloga odlučili smo patentirati novu vrstu kave; Legos, Cro i Kinder kavu.

Ono po čemu bi se naša kava isticala i razlikovala od drugih bezličnih kava je receptura koja bi se temeljila na karameliziranom šećeru i medu organske proizvodnje. Poznato je kako karamelizirani šećer blagotvorno djeluje na organizam, kako smanjuje glavobolju i pospješuje iskašljavanje, te bi zbog toga Legos i Kinder kava imale i koristan učinak za naše zdravlje. Legos kavu plasirali bismo na tržište diljem Slavonije te tako promovirali ovaj prostor i time bismo stvorili novi brand koji bi svaka turistička agencija mogla uvrstiti u dio svoje ponude turistima.

Cro kava razlikovala bi se od već postojećih po tome što bi imala dodatnu aromu, aromu meda koji je dobiven organskom proizvodnjom. Osim što ova vrsta kave ne postoji na prostoru Hrvatske, ona ni ne postoji u svijetu te bismo tako stvorili ne samo brand koji će promovirati Slavoniju, nego i cijelu Hrvatsku. Upotrebom meda kao dodatne arome potaknuli bismo i proizvodnju meda i razvoj manjih pčelarskih gospodarstava. Ujedno bismo potrošačima ponudili kavu koja je, kao i Legos i Kinder kava, korisna za zdravlje jer med sadrži brojne sastojke koji jačaju imunitet ljudi.

Budući da je ovo jedinstveni proizvod na tržištu smatramo kako će se dobro prodavati i kako neće imati pravu konkurenciju. U prilog ovoj konstataciji idu i sastojci na kojima će se bazirati naša kava te će ona zbog toga biti dostupna svim generacijama. Ako uzmemo u obzir da će zabranom pušenja sve više roditelja voditi svoju djecu zajedno s njima u kafiće, našu kavu moći će piti svi članovi obitelji i to nam daje dodatnu sigurnost u dobru prodaju našeg novog branda.

Kako nam za ostvarenje ove ideje nije potrebna posebna tvornica jer bismo u suradnji s caffe barom „Romano“ imali već njihovu postojeću mješavinu instant kave, troškovi proizvodnje bili bi manji od prihoda te bismo tako ostvarili veliki profit. Još jedna od prednosti je i to što sve vještine koje su nam potrebne za ostvarenje ove ideje smo stekli tijekom našeg obrazovanja te tako ne bismo morali uložiti dodatne troškove u različite stručnjake. Naš marketinški plan bazirao bi se na oglašavanju putem medija, degustacijama po velikim trgovačkim centrima i kafićima. Sukladno tome kavu bismo plasirali i prodavali u svim kafićima i trgovinama.

Budući da je naš reprezentativni uzorak kave isproban na gotovo 200 osoba i kako je kava prihvaćena od strane osoba koje su je kušale, sigurni smo kako će naša kava biti prepoznata na tržištu te kako ćemo stvoriti novi brand kojim ćemo brandirati Slavoniju, ali i cijelu Hrvatsku. Kako ovu ideju planiramo uvrstiti u već postojeći brand Slavonija srce Europe, uvjereni smo da ćemo potaknuti i razvoj turizma u Osječko-baranjskoj županiji kao i cijeloj Slavoniji.

Preuzmite PDF primjerak

Pridružite se našem newsletteru i budite uvijek obaviješteni!

 Gimnazija Gaudeamus će koristiti ove podatke kako bi vam pružili obavijesti o aktualnim vijestima, sadržajima i posebnim ponudama. Vaši osobni podaci se neće prosljeđivati trećim osobama. Podaci će se obrađivati povjerljivo i s njima će se postupati u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka te će koristiti samo u svrhu obrade prijave. Svoju prijavu u svakom trenutku možete povući.

Kako nas naći ?

Kontakt :