UPIŠI SE

WC daska

Projekt super wc daskaTijekom naše potrage za poduzetničkom idejom uočili smo problem pucanja WC dasaka. Iako je ova pojava kod mnogih izazvala podsmijeh, nitko nije zanijekao postojanje ovog problema. Odlučili smo malo bolje promotriti problem. Nakon kratkog istraživanja uvidjeli smo da je problem kod horizontalnog pomicanja ili „klimanja“ daske koje je uzrokovano slabim držačima koji povezuju školjku i dasku. Nakon dužeg razmišljanja riješili smo problem pomoću plastičnih držača koji bi se nalazili na donjoj strani WC daske i prianjali uz rub WC školjke te tako spriječili horizontalno pomicanje.

Daljnji korak u istraživanju bio je stvaranje prototipa ili neke vrste makete pomoću koje bismo potvrdili naše ideje. Za izradu makete odabrali smo fimo masu koja se inače koristi za izradu raznih oblika i maketa. Otkrili smo da je naš proizvod jedinstven na tržištu odnosno ne postoji slična WC daska koja ima ugrađene držače koji sprječavaju pucanje. Također navedena WC daska neće prelaziti cijene ostalih WC dasaka na tržištu. Pri izradi ovih držača koristit će se tvrda plastika, a cijeli proces izrade je vrlo jeftin te neće znatnije utjecati na cijenu daske. Ujedno daske s ovim držačima imale bi bitno produljen životni vijek. Za početak bi mogli proizvoditi samo držače koji bi se ugrađivali na WC dasku, a također moramo napomenuti da je MIO Standard voljan surađivati s nama i izrađivati navedene držače. Ako potražnja bude dovoljna napravit ćemo vlastitu liniju WC dasaka s držačima. U slučaju da se proizvodnja i potražnja dovoljno povećaju razmotrili smo mogućnost seljenja pogona u Kinu te bi tako dodatno smanjili cijenu našeg proizvoda i do 50%. Iako se u nekoliko godina svota izdvojena za jednu običnu WC dasku u prosječnoj hrvatskoj obitelji i ne osjeti, naš proizvod će trajno zamijeniti ostale WC daske. Pogon koji bi proizvodio WC daske je krajnje jednostavan te bi na početku zapošljavao desetak radnika.

Također radnici mogu biti i invalidi odnosno osobe koje imaju problema s sustavom organa za pokretanje (noge). Ciljane skupine kupaca bi bile prosječne hrvatske obitelji, ali i umirovljenici za koje postoji opasnost da padnu i teško se ozljede ako daska pukne dok oni sjede na njoj. I na kraju moram još jednom napomenuti da je nama bio cilj napraviti WC dasku koja će imati posebne plastične držače koji sprječavaju pucanje i koji će joj bitno produžiti vijek trajanja.

Preuzmite PDF primjerak

Pridružite se našem newsletteru i budite uvijek obaviješteni!

 Gimnazija Gaudeamus će koristiti ove podatke kako bi vam pružili obavijesti o aktualnim vijestima, sadržajima i posebnim ponudama. Vaši osobni podaci se neće prosljeđivati trećim osobama. Podaci će se obrađivati povjerljivo i s njima će se postupati u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka te će koristiti samo u svrhu obrade prijave. Svoju prijavu u svakom trenutku možete povući.

Kako nas naći ?

Kontakt :