UPIŠI SE
STIPENDIJA
Novosti
image_pdfimage_print

[:hr]LABUS suradnja

Predstavnici FERT-a prezentirali su nam program suradnje fakulteta i Gaudeamusa. LABUS je učenička radionica gdje učenici koristeći eksperimentalne postupke i mjerne instrumente stječu znanja o značenju i primjeni fizikalnih zakon. Prodekan za nastavu i studente Kruno Miličević objasnio je glavni cilj ove suradnje, a to je da se učenici tj. budući studenti što kvalitetnije pripreme za buduće studiranje. Iako će samo manji broj učenika upisati studij elektrotehnike, ovim radionicama se općenito želi potaknuti kreativno razmišljanje u svrhu rješavanja različitih problema.  Složili smo se da je eksperimentalni dio vrlo malo zastupljen u predavačkoj nastavi koja se zasniva na teorijskom znanju, te da je potrebno provoditi eksperimente kako bi učenici mogli primijeniti ta znanja u svrhu boljeg razumijevanja. Osim fizikalnog praktikuma, učenici će moći sudjelovati i na radionici programiranja (robotike) ovisno o željama i zonama interesa pojedinih učenika.

Svaka vježba određena je vremenskim intervalom, te brojem učenika koji mogu sudjelovati. Prodekan je naglasio kako je moguće prilagoditi zadatke vježbe, a samim time i  vrijeme trajanja vježbe. Prodekan je napomenuo kako se moramo prethodno najaviti kako bi nam mogli na vrijeme osigurati slobodan termin u labosu, te sve potrebne uvjete za rad. Budući da je rečeno kako u svakoj vježbi može sudjelovati maksimalni broj učenika 25, ravnateljica Beissmann je pitala možemo li poslati samo nekoliko učenika pa da se pridruže drugoj grupi učenika. Prodekan je rekao da mogu spojiti više manjih grupa učenika, te da će nam u mailu najaviti izvođenje određenih vježbi gdje nije popunjen maksimalni broj mjesta.

Voditeljica laboratorija Željka Mioković nam je objasnila postupak izvođenja vježbi koji se sastoji od teorijske pripreme koju učenici moraju proći prije samog dolaska, sastavljanja opreme i  izvođenje vježbe, te pisanja izvještaja po završetku. Naglasila je da se na njihovim službenim stranicama mogu naći primjeri obrazaca izvještaja, te da učenici koji dolaze izvoditi vježbu moraju prethodno obrazac isprintati te ga donijeti. Ravnateljica je predložila da se održi jedna vježba po svakoj cjelini. Osim profesora i asistenata koji vode laboratorijske vježbe, mogu sudjelovati i predmetni nastavnici ako to žele. Dogovoreno je da ćemo do kraja ove školske godine posjetiti radionicu te dogovoriti buduću suradnju.[:]

Pridružite se našem newsletteru i budite uvijek obaviješteni!

 Gimnazija Gaudeamus će koristiti ove podatke kako bi vam pružili obavijesti o aktualnim vijestima, sadržajima i posebnim ponudama. Vaši osobni podaci se neće prosljeđivati trećim osobama. Podaci će se obrađivati povjerljivo i s njima će se postupati u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka te će koristiti samo u svrhu obrade prijave. Svoju prijavu u svakom trenutku možete povući.

Kako nas naći ?

Kontakt :