NASLOVNA

Zašto smo prvi i drukčiji?

Gimnazija Gaudemus proslavila je 20 godina postojanja 2016. godine. U ta dva desetljeća postojanja ostvarili smo mnoge zapažene rezultate, među kojima je i činjenica da smo tri puta bili najbolji u Republici Hrvatskoj na polaganju državne mature, čak 41,55% iznad državnog prosjeka.

Punoljetnost smo proslavili 2014. godine – naših osamnaest godina postojanja, a prilikom same proslave proveli smo istraživanje među našim bivšim učenicima i njihovim roditeljima. Istraživanje je pokazalo da su svi naši bivši učenici studenti ili zaposlene osobe. Ponosno možemo potvrditi da imamo 0% nezaposlenih bivših učenika.

Pristup radu i načinu školovanja učenika u našoj školi omogućio je da se naši učenici uključe u sve projekte naše škole od ideje do realizacije. Za razliku od drugih srednjih škola u Hrvatskoj koje uče učenike na simulacijama, mi naše učenike učimo na praktičnim i konkretnim primjerima.

Škola smo bez drogeŠkola bez droge već 15 godina i prva smo škola u Republici Hrvatskoj koja je dobila plaketu Škole bez droge.

Razvili smo vlastiti e-dnevnik koji omogućuje online komunikaciju između učenika i roditelja naše škole te aktivno praćenje razvoja i rezultata učenika. Prva smo srednja škola u Hrvatskoj koja je uvela online nastavu koja se održava petkom.